INFOMOMENTEN CSA seizoen 2019

Kom en laat je inspireren over CSA zelfoogst seizoen 2019 op volgende infomomenten op De Grenshoeve:

 

 

- zondag 28.04.19 van 11.00u tot 12.00u

- donderdag 09.05.19 van 18.00u tot 19.00u

 

 

Parkeren kan op de hoeve ; graag uw aanwezigheid bevestigen per mail (de.grenshoeve@telenet.be)

ZELFOOGST VIA CSA

Wat is CSA ?

 

CSA staat voor Community Supported Agriculture, vrij vertaald 'landbouw gedragen door een gemeenschap'. D.w.z. De Grenshoeve engageert zich om een ruim aantal diverse soorten groenten te kweken over het teeltseizoen lang. Als CSA deelnemer engageer je je om zelf je groenten te oogsten op het veld. Alles super vers, met een maximum aan smaak en vitaminen. Je ervaart hoe de pluktuin groeit en bloeit en eet met de seizoenen mee.

 

Als deelnemer, kies je bewust voor een cyclisch, duurzaam landbouwmodel = biologische landbouw, die zorg draagt voor bodem en milieu, voor onze gezondheid en die van de volgende generaties.

Samen met de landbouwer draag je het oogstrisico van de natuur: dat houdt in dat je meegeniet van overvloed en/of van schaarste van een bepaalde groente. De landbouwer wikt maar de natuur beschikt.

 

Als deelnemer oogst je een teeltseizoen lang (= 1 jaar of 4 seizoenen) op dagen naar eigen keuze (vanaf 10.00 u tot zonsondergang), voor vers eigen gebruik en voor een vast jaarlijks bedrag. Als deelnemer hou je rekening met het aanbod. De ruime variatie en hoeveelheden in de zomer en herfst compenseren de beperktere variatie in de lente en winter.

 

Via het infobord in de loods en het vlaggetjessysteem op het veld weten de deelnemers wat er te oogsten valt en waar alles staat.

Op de boerderij is het nodige materiaal voor het oogsten voorhanden: kruiwagen, spade, mesje ... Om praktische redenen vragen we zelf volgende te voorzien: eigen mesje, curverbox, enkele potjes met deksel en veldschoeisel.

 

Wij zijn lid van het CSA-netwerk, waarbij kennisdeling en ondersteuning wordt aangeboden via collega CSA-bedrijven (www.csa-netwerk.be)

  

  

WAAROM CSA ?

 

  • ECOLOGISCH: door de natuurlijke, biologische teeltwijze en de locale productie, wordt de belasting op het milieu zo klein mogelijk gehouden.

 

  • EDUCATIEF: opnieuw kennismaken met seizoensgebonden eten en 'vergeten' groenten. Met het gehele gezin ervaren wat er groeit en bloeit op het veld. Terug naar de basis, puur eten, voeling met de natuur en biologische landbouw. Een vleugje boerderijgebeuren is hierbij leuk meegenomen. Voor de kids zijn er neerhofdieren en een speelzone.

 

  • SOCIAAL: banden smeden tussen deelnemers en landbouwer: de consument ondersteunt de locale landbouwer (= korte ketenproject) en helpt mee een duurzamere en kleinschalige landbouw te promoten. We kiezen bewust niet voor industriële landbouw waar massaproductie aan dumpingprijzen worden verhandeld.

 

 

WAT IS DE KOSTPRIJS VAN EEN CSA-LIDMAATSCHAP ?

            

In principe teken je in met het gehele gezin.
  • Voor een volwassen oogstaandeel, betaal je 300 € (incl. 6% BTW) op jaarbasis.
  • Voor een aandeel per kind, betaal je 10 € x zijn leeftijd (incl. 6% BTW) op jaarbasis.

Het plukseizoen start (afhankelijk van het weer) rond 1 mei en loopt tot april van het volgende jaar.

 

We houden ook rekening met bepaalde situaties: denk daarbij aan lid worden in de loop van het seizoen, kinderen die op kot zitten, co-ouderschap, betaalafspraken ... Dan werken we een aangepast voorstel uit.

 

Een volwassen oogstaandeel start van zodra het kind geen school meer loopt op 1 april van het oogstseizoen waaraan wordt deelgenomen. Dat is ook het moment waarop we de leeftijd van de aan te sluiten kinderen tellen.

 

Inschrijvingen zijn pas definitief na betaling van het voorschot van het inschrijvingsgeld.

 

 

HOE INSCHRIJVEN ?

 

 

Inschrijven voor CSA seizoen 2019 kan nog ;

er zijn momenteel enkel nog 15 gezinsplaatsen vrij !

 

 

 

  •  Download onderstaand inschrijvingsformulier (dit is inclusief engagementsverklaring en afsprakennota) ; het seizoen start rond begin mei 2019 en loopt tot april 2020.

 

inschrijvingsform - engagementsverklarin
Adobe Acrobat document 390.3 KB
  • Gelieve het ingevulde formulier via mail (ingescand) of per post terug over te maken.
  • Je tekent in door een voorschot van 150 € per volwassene en 10 € per kind te storten op de rekening van Luc Goemaere - Beerbosstraat 1, te 8510 Bellegem - BE30 1030 2913 3111 met vermelding van:

              NAAM + ZELFPLUK 2019 + aantal volwassenen (V) + aantal kinderen (K) met hun leeftijd

              (bijvoorbeeld: Marc Janssens zelfpluk 2019 2V 2K8-5).

 

  • Daarna bevestigen wij jullie inschrijving.